DJI_0002.jpg
DSC_7586.jpg
DSC_4003.jpg
DSC_1312.jpg
DJI_0002.jpg

los almendros de ibiza


Installació Interactiva d'Art per recaudar fons destinats a sa preservació des medi ambient de s'illa.

Proyecte de la ASFL Sustainable Art.

SCROLL DOWN

los almendros de ibiza


Installació Interactiva d'Art per recaudar fons destinats a sa preservació des medi ambient de s'illa.

Proyecte de la ASFL Sustainable Art.


Los Almendros de Ibiza: Making Of video


"Jesús"

DSC_7815.jpg

"L'Ocell"

DSC_8728.jpg

"El Ballarí"

DSC_8782.jpg

El proyecte continua ... Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres: info@sustainableart.be



EXHIBICIÓ

5 al 25 de Juliol 2017
Es Martell, Puerto de Ibiza

L'Exposició a Es Martell, Port d'Eivissa, es va inaugurar el dia 5 de juliol. Els visitants estan convidats a participar en el projecte interactuant amb l'escultura "L'Ocell" de l'artista Sophie Stinglhamber i les peces de vídeo art de Elise Guillaume i John Janssens

Una altra escultura "El Ballarí" es troba a la plaça principal de Santa Eulària del Riu i també es pot visitar les obres preliminars de l'artista del Centre Cultural de Jesús, en Jesús.

El divendres, 21 de juliol de 2017 les 21hs (GMT +2), les escultures seran subhastades a Ibiza Gran Hotel amb la desinteressada col·laboració de Lord Harry Dalmeny, president de Sotheby's Londres amb la finalitat de recaptar fons per a diferents projectes que poden millorar la indústria de l'ametlla i l'agricultura d'Eivissa.

Vista d'instal·lació

IMG_0959.JPG
 

Proyecte

Existeixen tantes Eivisses com a visitants hi hagi, però una cosa que no canvia és sa seua particular naturalesa, sa que Accull a totesses diferents formes de mirarla amb sa seua hospitalitat pagesa.

En es darrers últims anys, es creixement accelerat i sa popularitat de s'illa estàn fent que sa nostra naturalesa es comenci a ressentir.

Es que volem una illa i un món sa, amb poques accions podem fer possible s'equilibri entre creixement i naturalisa.

 

LOS ALMENDROS DE IBIZA: VIDEO

Presione el botón 'CC' para los subtítulos

 

Banc de semillas

Els agricultors de la illa d'Eivissa han seleccionat les llavors dels seus cultius i han preservat al llarg del temps les varietats locals.

Aquestes varietats locals han estat a punt de desapareix i han estat recollides amb cura per crear un banc de llavors.

Aquest banc té com a missió preservar les varietats locals i recuperar els sabors autèntics d'Eivissa.

Els fons recaptats pel projecte “LOS ALMENDROS DE IBIZA” seran cedits, entre d'altres, al Grup d’Acció Local Leader d’Eivissa i Formentera, iniciador i gestor del banc.

Participa en "LOS ALMENDROS DE IBIZA" per fer-ho real, junts i ara.

Dóna ara!

Objectiu

Dirigir l’atenció tant del públic com de les institucions cap a una realitat tan urgent com és la mort dels ametllers d’Eivissa i recaptar fons que permetin millorar la seua situació actual.

 

Com?

Mitjant una instal·lació d'art que ofereix s´interacció tant d´es habitants de s'illa com des seus visitants amb es fi de sensibilitzar i conscienciar a sa societat sobre el problema, tenint en consideració que un problema no resolt deriva en nous problemes cada vegada més complicats de resoldre.

Sa escultura serà subastada es dia Divendres 21 de juliol 2017 en es Port d'Eivissa. Aquesta subasta serà feta gràcies a sa collaboració desinteressada de Lord Harry Dalmeny, Chairman de Sotheby 's UK.

DSC_7586.jpg

Galeria


Galeria


Inspiració

"L’Ametller davant dela casa"

"Quan s’experimenta la realitat en la seua naturalesa de perfecció extrema, un ametller que pugui estar davant ca teua revela la seua naturalesa en perfecta totalitat. L’ametller éslaveritat, la realitat, el teu propi ésser. De tota la gent que ha passat davant del teujardí, quanta ha vist realment l’ametller? El cor d’un artista pot ser més sensitiu; amb sort ell o ella serà capaç de veure l’ametller de forma més profunda quealtres. Perquè amb un cor més obert, una certa comunió ja existeix entre l’artista i l’arbre. El que compta és el teu propi cor. Si el teu cor no està ennuvolat per falses visions, tu seràs capaç d’entrar en comunió natural amb l’arbre. L’ametller estarà llest per revelarse’t, en completa totalitat. Veure l’ametller és veure el camí."

-ThichNhat Hanh 1975 - Miracle of Mindfulness (El miracle de Mindfulness, consciencia plena).

DSC_4003.jpg

SOBRE NALTROS (nosaltres)


SOBRE NALTROS (nosaltres)


LOS ALMENDROS DE IBIZA és una collaboració entre  SUSTAINABLE ART I MONDO GALERIA

Es projecte "LOS ALMENDROS DE IBIZA" neix de s´inspiració de s´artista Sophie Stinglhamber, fundador d'associació SUSTAINABLE ART asbl, i troba com acompanyant en aquesta aventura en es comisari, Diego Alonso. Tots dos enamorats d´Eivissa, desenvolupen aquest projecte amb es fin d´aconseguir fons per impulsar es desenvolupament rural de s´illa i sa protecció des medi ambient.

Col.laboram al projecte "LOS ALMENDROS DE IBIZA" per plantejar un problema des que no es parla prou i donam un pas endavant per posar en moviment una roda de fets que ens apropen a una possible solució.

Per a aquest projecte, la cooperació i la coacció de l’artista i el curador permeten la realització del projecte abastant tant l’immanent com el transcendent.

L’artista com a motor d’idees, generadora de conceptes i objectes que atraquen el públic a possibilitats i realitats alienes a les seuesocupacions quotidianes.

"Homenatje as arbres. Es arbres, es nostres savis verds, silenciosos i forts dilueixen ses seues secrecions benèvoles a s´oxígen d´es món. Un do incondicional que hem de preservar i estimar".  -Sophie Stinglhamber

El comissari, com a conceptualitzador, recull aquestes idees i objectes per durlos a l’àmbit institucional, històric i productiu.

"Comencar pes ametllers es comencar per s´arrel des problema. Eivissa es un exemple a escala del que està passant amb es medi ambient a nivell global. No podem camviar  es passat, però  podsiem treballar per millorar es futur i s´art ens permeteix arribar a ses persones per un camí sensible".  -Diego Alonso

sustainableart.be

mondogaleria.com 

Sophie Stinglhamber - L'Artista

Sophie Stinglhamber va néixer a Goma, Congo. Els esdeveniments d’aquella època varen canviar el destí de la seua família que els va dur a l’illa d’Eivissa. Sophie passà la seua infància ala idílica illa dels seixanta. Sense pors, sense perills corrententre ametllers i als camps.

Després de la seua adolescència viatjà a Bèlgica per completar els seus estudis d’art al CAD i a l’Acadèmia de Belles Arts de Brusseles.

El seu treball evoluciona a través de diferents disciplines creatives com ara el disseny i l’estilisme en alta joieria, que la duran a fundar SUSTAINABLE ART asbl, LÔ EN CONSCIENCE i el concepte de CARD POST ART. Conjuntament, implanta i dirigeix l’ONG ACTION INNOCENCE a Bèlgica.

En el seu camí artístic investiga les instalacions i les interaccions. 

Entre 2008 i 2015, el seu treball evoluciona dins d’espais tancats i se centra en el mitjà de la fotografia, a la qual des dels seus inicis integra objectes, esculpint-la, abandonant la imatge plana per arribar a una visió en 3D.

A partir de 2015, la seua observació i reflexió l’orientaren cap a la utilitat que ha de tenir l’art i la pertinença de produir art in situ. 

Aquesta experiència professional la guia. El seu treball se centra en la memòria de l’evolució humana iles conseqüències que té la dita evolució enelmón mineral, vegetal, animal i finalment humà. Per expressar el seu treball, s’inspira en els diferents corrents artístics, com ara l’art efímer, l’art de l’entorn, l’street art, l’art conceptual, l’art immediat i l’art viu.

Per a ella, l’art i la seua utilitat han d’estar connectats pels diferents actors que sostenen una mateixa causa.

sophiestinglhamber.com

 

Diego Alonso - Curador

Diego Alonso és fundador i director de MONDO GALERIA, espai expositiu dedicat a la fotografia contemporània a Madrid. És llicenciat en disseny audiovisual per la Universitat de Buenos Aires. Va treballar des de final dels anys noranta com a fotògraf i comissari d’exposicions al’Índia i a Itàlia fins que s’estableix a Madrid.

Va colaborar amb agències de fotògrafs com Magnum i Graphix-Images en la realització d’exposicions i tallers d’autors com Antoine D’Agata, Jacob AueSobol, Gueorgui Pinhassov o Laurent Zylberman.

Colaborà en projectes de gestió cultural amb l’ambaixada dels Estats Units a Madrid, l’Institut Francès i l’Institut Italià de Cultura entre altres institucions.

Creà MONDO EDICIONES, projecte editorial delamateixa galeria. Harealitzat comissariats pera la Universitat de Brasília, per a l’Ajuntament de Madrid, per al Museo del Traje i per a l’Acadèmia de les Arts i les Ciències

Cinematogràfiques d’Espanya. Fou jurat en el Premi de Fotografia Ciudad de Alcalá i és professor en el màster de fotografia de l’Escola Lens. Per a la seua galeria ha gestionat exposicions de Man Ray, Lawrence Schiller, Franco Fontana o Alfred Wertheimer.

A Eivissa va programar el contingut artístic per a BoKáo (2015) i va crear exposicions per a El Hotel Pachá, Atzaró, el Centre Cultural de Jesús i al seu espai de Sant Francesc, Salines.

En l’actualitat centra la seua activitat en la gestió de projectes per a institucions i artistes.

mondogaleria.com

 

Elise Guillaume - DIRECTOR ADJUNT DE CINEMA I ARTÍSTICA

En l´actualitat estudia Belles Arts a Gold Smiths University of London. Elise Guillaume, artista, ha exposat a nivell internacional en varies ciutats fent vídeo performance multipantalla, e instalacions de gran tamany. Es seu treball explora es comportament des ser humà respecte as seu entorn (medi ambient ). Avui, sa seua experiència en vídeo art i art en general la inclina cap a s´investigació sobre ses possibilitats des suports de vídeo, als quals incorpora es seu papel d´artista i realitzadora.

eliseguillaumeart.com

 

John Janssens - director de fotografia

Basat a Bèlgica, John Janssens és un creador en art visual especialitzat en sa cinematografia. Va tenir s´oportunitat de treballar en diversos curtometratges amb equips creatius, rebent es reconeixement en festivals de 7 paisos diferents. Guanyant es premi d´art short film award en munich (2015). Sa seua passió pes desafiament  i sa seua curiositat natural, el varen dur a explorar sa videografía a través de s´esport, sa promoció en es món de sa moda, es events, es making-off i es muntatje. John va fundar sa seua empresa NAVAJO STUDIO i treballa en projectes diversos, majoritariament destinats a sa web. Aporta un estil cinematogràfic alternatiu a aquest tipo de contingut.

johnjanssens.com

 

Bénédicte Limauge - APOYO A PROYECTOS

Sa meua carrera professional va ser atípica i variada, col.laborant amb na Sophie Stinglhamber en es seus diferents projectes, artístics y sa seua ong. No només vaig treballar en projectes medi ambientals o multi culturals però tambe per personalitats que varem espitjarme a desarrollar ses meues capacitats organitzatives ..el que avui me permeteix compartir aquesta experiència, aportant ses ferramentas de gestió administrativa que necessita tot tipus d´empresa, projectes artístics i oferir un soporte multilíngue (FR/UK/NL/SP) a nivell internacional.

benedictelimauge.com

 

ELS COL.LABORADORS PER AQUEST PROJECTE

José Planells Ferrer: Ha set un plaer col·laborar amb en José, durant aquestos mesos, un artesà que sap de qué es parla. Entre dibuixos i diàlegs hem aconseguit fer una simbiosi entre aquests arbres esculturals i sa mà de s'home. Gràcies José per sa teua passió. 

herreriasantagertrudis.com

 

Oscar Cleries i es seu equip Idris Choayb - Héctor Savedra : Treure de ses seues cunes baix terra, amb meticulós cuidado (cura), as ametllers amb ses seues arrels, quedarà en un record inoblidable; una important emprenta en aquest treball. Gràcies a valtros tres per sa vostra simpatia i gran professionalitat.

eiviss-garden.com

 

Gracis a

A Hélène de Mévius per sa seua confiança, es seu entusiasme i sense qui, aquest projecte mai hagués pogut donar a llum.

A senyor Vicent Serra Serra i sa seua esposa donya Francisca Tur Serra per deixarme es camps a on van néixer "LOS ALMENDROS DE IBIZA". Aquests camps que es varen convertir en es meu taller a cel obert, es més excepcional que he tengut fins avui.

A Maria Viñets per sa seua ajuda en sa traducció des textos a s'eivissenc.

-Sophie Stinglhamber


logosIB.jpg

DSC_1312.jpg

CONTACTEU


CONTACTEU


 

CONTACTEU

Cada gra de arena suma. Estàs, des de ja, convidat(dada) a participar al projecte "LOS ALMENDROS DE IBIZA" en sa subasta i / o a donar desde ara mateix. Pots fer-ho espitjant es botó Paypal d´abaix. Gràcies pes teu suport.

Nom *
Nom

©Sustainable Art asbl 2017
All rights reserved to LOS ALMENDROS DE IBIZA

SUSTAINABLE_ART-LOGO-600-green.jpg